top of page

Entiset Lupaukset Pro Corner – Dominik Hrachovina Tappara

Tampereen Tapparan tshekkimaalivahti Dominik Hrachovina on tuttu kasvo Lupausten seuraajille edelliskausilta. ”Domi” on tunnettu huumoristaan, viihdyttävyydestään, tyylitajustaan ja mielenkiintoisista varustevirityksistään. Pari vuotta sitten lähtenyt läppä tshekkiläisestä Krtek-myyrähahmoista on päätynyt jo useamman suomalaisen juniorimaalivahdin maskin maalaukseen. Domi teki syksyllä debyyttinsä myös musiikkialalla räpätessään Tapparan yhteistyökumppani Air Balticin mainosmusiikkivideolla.

Vaikka Domi on rento ja ulospäin suuntautunut persoona, on hän maalivahtina rautainen ammattilainen ja asenteeltaan nöyrä ja työteliäs. Hrachovinan pyyteettömästä ja kärsivällisestä asenteesta sekä sitoutumisesta kertoo hänen viime vuosiensa hieno tarina. Hrachovina tuli Tampereelle Turun kautta 17-vuotiaana nuorukaisena pelikaudeksi 2011-2012. Alun perin nuori tshekki oli lähtenyt kotikaupungistaan Brnosta kauas pohjolaan vuotta aikaisemmin ja teki debyyttinsä Suomen maaperällä TuTon pelipaidassa. Tampereella odottivat uudet haasteet ja isompi organisaatio. Tämä tarkoitti myös kovaa kilpailua ja työntekoa. Domi sai raivattua itsensä Tapparan liigamiehistöön ensimmäistä kertaa kaudella 2012-2013, mutta ensimmäiset liigaminuutit kirjautettiin pelikaudella 2014-2015.

Tappara on ollut yksi menestyneimmistä suomalaisorganisaatioista 2010-luvulla. Seuran menestys on pohjautunut osaltaan hyvään ja tasaiseen maalivahtipeliin. Hrachovinan liigauran aikana Tapparan maalivahtiosastolla on nähty kokeneita ja meritoituneita suomalaismaalivahteja kuten Juha Metsola, Tomi Karhunen, Teemu Lassila ja Mika Noronen. Hrachovina on varmasti ammentanut paljon näiltä huippumaalivahdeilta, mutta samalla hän on käynyt jatkuvasti läpi kovaa koulua peliajasta ja näyttöpaikoista. Päästessään ensimmäisinä liigakausinaan pelaamaan Domi pelasi poikkeuskitta erinomaisen hyvin ja tasaisesti antaen joukkueella mahdollisuuden voittaa tähtimaalivahtien huilatessa. Tämä itseluottamus ja itseensä uskominen kertoo Hrachovinan kohdalla hyvästä paineensietokyvystä ja hyvistä henkisistä ominaisuuksista. Yhä edellisvuoden mestaruuskeväällä 2017 Domi ei ollut itseoikeutettu Tapparan ykköstorjuja. Konkarimaalivahti Teemu Lassila aloitti pudotuspelit Tapparan maalinsuulla, mutta Domi kaappasi ykköstorjujan paikan kesken Tapparalle vaikean paikallispuolivälieräsarjan lähtökohtaisesti selkeästi heikompaa Ilvestä vastaan. Lopulta Hrachovina torjui Tapparan tuplamestariksi keväällä 2017.

Nyt kaudella 2017-2018 Tapparaa ja Hrachovinaa odottavat uudenlaiset haasteet. Luonnollisesti muut liigajoukkueet janoavat tuplamestarin päänahkaa ja joukkueeseen kohdistuvat kovat ennakko-odotukset ja paineet menestymisestä. Hrachovina on Tapparan selkeä ykköstorjuja tällä kaudella ja häneltä odotetaan jatkossakin vahvoja otteita ja suuren pelimäärän pelaamista menestyksekkäästi ja tasaisesti. Syksyn pelit ovat sujuneet Brnon kasvatilta hienosti, puolustava tuplamestari on jatkuvasti Liigan kärkikahinoissa mukana ja Domin torjuntatilastot ovat hienoa luettavaa.

Lupausten kauden 2017-2018 Domin Pro Cornerissa lisää Hrachovinan ajatuksia ja mietteitä jääkiekosta ja elämästä! Tsekkaa video tästä:


Comments


bottom of page