top of page

Entiset lupaukset - Viikon vinkki: Reversestä ylös nouseminen

Kuten viime viikon vinkissä ja nettisivuartikkelissamme kävimme läpi, reverse VH –tolppapelitekniikka on maalivahdille edullinen ja kokonaisvaltainen pelitapa nykyjääkiekossa pienen kulman tilanteisiin lähipelissä. ”Reverse” ei ole kuitenkaan aukoton tekniikka ja liikemalli, kuten ei mikään mukaan jääkiekkomaalivahdin torjuntatekniikka tai pelitapa. Jääkiekko on nopeatempoinen pallopeli, mikä sisältää paljon muuttuvia tekijöitä ja tapahtumia. Vaikka pelitilanteet ovat samantapaisia, jokainen pelitilanne tulee yksilöllisesti hieman eri vauhdilla, eri etäisyydeltä ja eri kulmasta kohti maalivahdin vartioimaa maalia. Tämän vuoksi maalivahdin on hyödyllistä ja tärkeää hallita torjunta- ja liikkumisasentojaan sekä mukauttaa niitä muuttuvien pelitilanteiden mukaan.

Reversessä on oleellista, että reverse-torjunta-asento on tiivis ja suunnattu oikein kiekkoa kohti. Reverse-asennon suuntaamisesta ja painottoman puolen ”ankkurijalan” käytöstä lisää Lupausten tulevissa vinkkinurkissa.

Tiiviyden ja asennon suuntaamisen lisäksi reversestä on erittäin oleellista päästä liikkeelle. Mikäli maalivahti lukitsee itsensä polvilleen tolppaan kiinni jäihin, eikä pääse siitä liikkeelle, antaa hän tällöin vastustajan hyökkääville pelaajille huomattavan sauman maalintekoon nopeilla poikittaissyötöillä maalin edessä, pystysyötöillä maalin takaa maalin eteen, vanhanaikaisilla ja kulmalta nousuilla.

Reverseen on tärkeää päästä nopeasti ja hallitusti, mutta sieltä on tärkeä päästä myös liikkeelle nopeasti ja hallitusti, jotta pysytään pelin tempossa mukana. Etenkin, jos kiekko kimpoaa kauemmaksi maalista, olisi maalivahdin edullista päästä vastaan maalista ja takaisin luistimilleen kokonaisvaltaiseen maalivahdin pystypeliasentoon. Lupausten viikon vinkissä apuja reversestä vastaantuloon ja takaisin pystypeliasentoon pääsemiseen! Tsekkaa video alta ja muista laittaa Lupausten kanava tilaukseen tubessa!


Commentaires


bottom of page